WWW.SEAYAK.SE - cyberhome för Lennart Bergström
sidrurbrik
space space

Egentligen handlar det endast om en bil — en Ford Pheaton från 1934, men andra dyker också upp. I kön finns några båtar som kanske ockso kommer under behgandling.

Ford 1934 #1Ford 1934 #2Ford 1934 #3

Plåtarbete och åter plåtarbete. En gammal väl använd bil skall bli som ny, men efterhand visade det sig att bilen varit ute för en hel del misshandel. Inget dock värre än att det med tiden gick att återställa. Plåten var totalt sett i gott skick. Att den sedan inte rankats som värdefull visade vissa reparationer. Generatorn hölls på plats med ståltråd osv.
Med tiden när vi kommit så långt visade sig ramen vara i mycket gott skick. Hur såg då motorn ut? En renoverad, passande och något starkare väntade på montering så den gamla kunde öppnas - mest av nyfikenhet. Den visade sig troligen ha blivit renoverad. I cylindrarna kunden man inte upptäcka några vändkanter så någon gång i tiden hade bilen ägts av någon som brydde sig. Nu har det kommit så långt att det uppstagande trävirket börjat komma på plats. Dörrarna kändes tidigare som svajande blad, men övergår nu till stadiga enheter. Vissa delar av karossen har fått slutgiltig färg eftersom det var lämpligt innan motorn sattes in.
Allt handlar om att tänka framåt så man slipper stega bakåt för att komma åt. Hittills har strategin lyckats.